Segersängs samfällighetsförening

På Södertörn i Nynäshamns norra delar ligger det på samma gång både lantliga och moderna Segersäng by.

Får väntas till hagen

I sommar kommer det bli får i hagen igen!

Nedan följer en hälsning från fårägarna.

Efter en tids uppehåll så finns det återigen en arrendator till stora beteshagen.

Vi bor i Gryt i Ösmo och blev plötsligt fårägare när vi fick ta över en flock Gotlandsfår från en gammal fårägare som inte orkade med skötseln längre.

Sommaren 2017 vad den torraste i mannaminne, men denna sommar är ännu mycket torrare och många betesdjur och deras ägare har det fruktansvärt jobbigt. Vi har, efter en snabb och effekitiv handläggning, skrivit jordbruksarrendeavtal med kommunen.

Flocken består nu av åtta tackor, en bagge, sju tacklamm och ett bagglamm och flocken börjar med att beta i norra delen väster om ån. Vi använder Facebookgruppen "Vi grannar i Segersäng" för dagsaktuell information.

Avtalet är klart i att allemansrätten måste respekteras, men det innebär naturligtvis respekt i båda riktningarna:

- Var noga med grindar och elstängsel.
- Inga lösa hundar bland fåren.
- Mata inte fåren, de är specialiserade på att äta gräs och de har massor av den varan!
- Lammen, ett par av gammeltackorna och baggen är väldigt nyfikna och vill gärna umgås. Vi vill helst att ni inte går in till dem

Vi är mycket angelägna om goda relationer med er, slå en pling eller använd FB Messenger om ni vill något, ser något som ni undrar över eller vill umgås med dem ordentligt.

Anders Jangö, 070 680 0115
Eva Sund,  070 539 2141

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse, hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan antas du acceptera att cookies används.