Segersängs samfällighetsförening

På Södertörn i Nynäshamns norra delar ligger det på samma gång både lantliga och moderna Segersäng by.

Snöröjning och sandning

Styrelsen ansvarar för beställning av sandning och plogning av de vägar och gångvägar som tillhör samfälligheten. Det finns två ansvariga i styrelsen som löpande har kontakt med entreprenören.

På vägarna i Segersäng by ligger ett lager av oljegrus vilket gör att de inte kan vinterunderhållas på samma sätt som asfaltvägar. Exempelvis plogas vägarna först när snödjupet är minst 10 cm, annars är risken stor att plogen får fäste i oljegruset och skadar oljegruslagret.

När det snöar i Segersäng är det inte ovanligt att det snövädret också drabbar områden en bit runt omkring oss och det gör att vår entreprenör får fullt upp. Det kan vara bra att komma ihåg att det inte går att ploga i förebyggande syfte; snön måste komma ner först. Lika lite kan man sanda mitt under pågående snöstorm. När behovet finns påbörjas snöröjning och sandning så snart det är möjligt. Blir det ont om resurser försöker vi prioritera gångvägen till stationen.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse, hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan antas du acceptera att cookies används.